23948sdkhjf

Anders Eldrup bliver ny formand for Danmarks Innovationsfond

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har udpeget Anders Eldrup som ny formand for Danmarks Innovationsfond, der hvert år uddeler mere end 1,5 milliarder kroner i støtte til innovative forskere, virksomheder og iværksættere.

Han overtog formandskabet mandag den 7. marts.

Anders Eldrup har blandt andet godt 25 års erfaring fra Finansministeriet, 11 år som administrerende direktør for Dong Energy og en lang række bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv bag sig.

- Jeg er rigtig glad for, at en stor kapacitet som Anders Eldrup har sagt ja til formandsposten for Innovationsfonden. Fonden er et vigtigt instrument i dansk forsknings- og innovationspolitik, og dens uddelinger er med til at skabe udvikling, fremskridt, forretning og arbejdspladser. I disse år ikke mindst indenfor aspekter af den grønne omstilling. Anders Eldrup kommer med indsigt og erfaring indenfor både forvaltning og erhvervsliv, og sammen med den øvrige bestyrelse vil han kunne drive fonden stærkt fremad, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i en pressemeddelelse.

Udpegningen sker efter, at tidligere formand siden 2019 Tina Fanø har ønsket at fratræde med udgangen af sin beskikkelsesperiode.

Om sin nye post siger Anders Eldrup:

- Hvert år hjælper Innovationsfonden forskere og virksomheder med at forvandle perspektivrige idéer og teknologier til nye produkter og konkrete løsninger, der er til gavn for erhvervslivet og borgerne i Danmark. Innovationsfonden har en meget vigtig rolle for udviklingen af vores samfund. Jeg ser derfor meget frem til at bidrage til arbejdet i Innovationsfondens bestyrelse.

Uddannelses- og forskningsministeren har samtidig valgt at udpege Charlotte Rønhof, der blandt andet er formand for Akademiet for de Tekniske Videnskabers Science & Engineering-komité, til nyt bestyrelsesmedlem i Innovationsfonden.

Special Advisor for Innovation hos Nato, Lars Frølund, er genudpeget til bestyrelsen for endnu en beskikkelsesperiode.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109