23948sdkhjf

European Energy vælger leverandør af 50 MW elektrolyseanlæg

European Energy har lagt en ordre hos Siemens Energy på levering af et af verdens første kommercielle storskala elektrolyseanlæg på 50 MW.

- Vi er glade for at kunne placere denne vigtige ordre af det første storstilede kommercielle Power-to-X-projekt af sin art i verden. Dette er et afgørende øjeblik i den grønne omstilling, når vi bevæger os fremad med dekarboniseringen af sektorer, der er svære at omstille, såsom skibsfartsbranchen, og vi stoler på, at Siemens Energy's enestående knowhow inden for elektrolysatorer vil blive et stærkt grundlag for at udvide vores forretning. at levere bæredygtige brændstoffer til verden, siger CEO hos European Energy, Knud Erik Andersen.

Det er planen, at anlægget skal opføres i Kassø, der ligger vest for Aabenraa i Syddanmark, nær den tyske grænse. Projektet vil få adgang til vedvarende energi fra den nærliggende 300 MW solpark Kassø, der også er udviklet af European Energy.

Slutbrugere af e-metanolen bliver blandt andet Maersk og Circle K. Projektet sikrer dermed e-metanol-forsyningen til Mærsks første e-metanoldrevne containerskib og markerer dermed startpunktet for produktion af e-metanol til CO2-neutral skibsfart i stor skala.

Siemens Energy vil designe, levere og idriftsætte elektrolysesystemet bestående af tre komplette opstillinger af dets nyeste og mest kraftfulde serie af PEM (proton exchange membrane) elektrolyseprodukter. 

European Energy er ejer af projektet og vil være ansvarlig for teknik, indkøb og konstruktion, samt for driften af anlægget.

Start af kommerciel metanolproduktion er planlagt til andet halvår af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094