23948sdkhjf

Cowi efter rekordomsætning: Fravælger alle projekter med fossile brændsler

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi har netop udsendt sin årsrapport og den melder om en omsætning for 2021, der er steget med rekordstore 129 mio. kr., til 6.569 mia. kr. Samtidig steg ordrebogen til knap fem mia. kr.

- Ordrebogen er godt fordelt på vores kerneområder, men især er den vokset inden for projekter, der følger vores strategi om at fokuserer på grønne omstilling. I dag henter vi cirka 50 pct. af vores omsætning inden for den grønne omstilling, via opgaver med energiøer, vind, sol, offentlig transport og metrobyggeri. Ser du på Cowis dna har vi altid haft den kurs, siger adm. direktør Lars-Peter Søbye til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Et markant skift

Lars-Peter Søbye fremhæver, at de fire hovedindsatsområde kloden rundt fortsat er bæredygtig energi, store bygninger, infrastruktur og klimaprojekter. Og han understreger, at virksomheden nu har foretaget et markant skift.

- Vi samarbejder nu kun med kunder, som vi kan hjælpe med at drive den grønne omstilling yderligere frem. Vi har et særligt ansvar for de kommende generationer, siger Lars-Peter Søbye, der vedkender, at det har konsekvenser for forretningen, at Cowi har fravalgt projekter med fossile brændsler.

- Men alle vores projekter skal i løbet af tre til fem år fremme bæredygtighed. Det har allerede medført et nej tak i forhold til en række ellers lukrative projekter, men der er ikke plads til slinger i valsen. Heldigvis er langt de fleste kunder kun glade for, at vi har meldt klart ud, siger Lars-Peter Søbye.

Du kan læse artiklen i den fulde længde hos Energy Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Bemærk at det kræver abonnement

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062