23948sdkhjf

Kapitalfond køber sig ind i Nordmark

Kapitalfonden CataCap har købt 65 procent af aktierne i vindmølle-underleverandøren Nordmark. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

CataCap bliver dermed majoritetsaktionær og vil sammen med virksomhedens ledelse, der fortsætter, konsolidere Nordmarks markedsposition og sætte yderligere turbo på væksten i udlandet.

Virksomheden blev grundlagt i 2002 i Sæby i Nordjylland som underleverandør til maskinindustrien i Danmark. I dag tæller Nordmark mere end 120 ansatte på fabrikker i Sæby, Skagen, Hedensted og Cuxhaven, og specialet er højpræcisions-bearbejdning af store komponenter på op til 120 tons til blandt andet vindmølleindustrien.

Den nuværende ledelse bestående af Morten Mørk, Michael Jacobsen, og Jens Karkov Jakobsen fortsætter i deres roller og forbliver væsentlige aktionærer.

- Vi ser et enormt vækstpotentiale i Nordmark. Virksomheden står utroligt stærkt i et marked, hvor det kræver unikke kompetencer og en helt særlig knowhow at kunne håndtere komponenternes størrelse og de ekstreme krav til præcision, som gør sig gældende. Vi ser frem til at bidrage til at styrke deres position yderligere i takt med, at markedet for særligt havvind vokser i de kommende år, siger Jens Hahn-Petersen, der er partner i CataCap.

Skal tage markedsandele i Europa og USA

Ifølge en opgørelse fra Deloitte forventes offshore-markedet at vokse årligt med 26 procent frem mod 2026 i Europa og USA. Nordmark har ifølge ejerne både kompetencerne, teknologien og det logistiske setup til at kunne levere til begge markeder og de kommende offshore-platforme, som allerede i løbet af de kommende år vil bestå af vindmøller i den største kategori med en kapacitet på over 20 MW og et vingefang på mere end 250 meter.

- Vi har haft en langvarig og særdeles positiv dialog med CataCap. Nu er tidspunktet rigtigt i forhold til at tage Nordmark det næste skridt videre. Sammen med CataCap sikrer vi, at vi har musklerne til at hjælpe vores kunder med at levere til de store havvindsprojekter, som er på vej i de kommende år. Konkret skal vi investere i nye maskiner og personale, så vores organisation er gearet til at møde den øgede efterspørgsel i både Europa og USA, siger Morten Mørk, CEO for Nordmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172