23948sdkhjf

Omsætningen droppede 175 millioner kroner for dansk målerproducent

Omsætningen faldt ganske markant sidste år for Horsens-virksomheden Flonidan, der udvikler moderne gasmålere til salg i Europa og i Asien.

Efter et helt forrygende regnskabsår i 2019/20, hvor omsætningen ramte lige under en halv milliard kroner, så endte 2020/21 med lidt af en mavepuster og 324 millioner kroner i omsætning.

- Vi havde et fantastisk år 19/20, men vi kunne også se i sidste kvartal af det regnskabsår, at corona begyndte at påvirke forretningen. På grund af nedlukninger kunne vi simpelthen ikke komme ud og installere vores produkter, siger Karsten Omann, CEO for Flonidan.

Et stort marked som det engelske skulle have trukket en stor del af omsætningen. Men der var simpelthen lukket. 

- Så vi havde sådan set regnet med at tage det drop på omsætningen i det regnskabsår, vi lige har afsluttet. Og det var 100 procent baseret på corona-situationen, siger Karsten Omann

Til gengæld formåede Flonidan faktisk at sikre en overskudsgrad på den realiserede omsætning, der var bedre end forventet. Selve produktionen af de avancerede målere er lagt ud til en underleverandør i Rumænien.

Således kunne Flonidan træde på bremsen og styre omkostningerne, mens markederne var lukket ned. Og da restriktionerne blev ophævet, så kunne arbejdet med at installere ude hos slutbrugerne gå i gang igen.

- Vi arbejder med store kunder i store projekter, og resultatet viser ikke tabt omsætning, men forskudt omsætning. Vi har for eksempel i England fået et år mere til at installere vores produkter, forklarer Karsten Omann.

Flonidans nye SciFlo gasmåler er både i størrelse og ydelse en helt ny generation.                                                 Foto: Flonidan

Verdens mindste måler til verdens største marked

Uagtet den aktuelle diskussion om, hvorvidt gas er på vej ud af forsyningskæden i Europa, så har Flonidan allerede øjnene rettet mod et nyt stort marked. Kina er i rivende udvikling, og der er gigantiske udrulningsprojekter på vej.

Med på togtet mod øst har Flonidan sin nyudviklede ultralyds-gasmåler SciFlo.

- Vi har netop lanceret et nyt produkt, som bliver det, vi kommer til at leve af fremover. Det er på nuværende tidspunkt verdens mindste, smarte ultralydsgasmåler, siger Karsten Omann.

- Vi er en virksomhed, der har levet godt, og lever godt, af det europæiske marked. Men det marked vil være vigende henover de næste mange år. På et tidspunkt, så er markedet mættet.

- Så vi transformerer os med ny teknologi til et nyt marked, når vi flytter fokus til Kina, der i høj grad efterspørger ny teknologi, forklarer Karsten Omann.

Flonidan er ejet af AVK-koncernen, der med over 100 industrivirksomheder er blandt de største privatejede koncerner i Danmark.

Flonidan A/S
mio. kr. 2021/20 2020/19
Nettoomsætning 323,9 499,3
Resultat af primær drift 69,9 99,7
Årets resultat 15,9 34,7
Balancesum 162,9 175,5
Egenkapital 81,8 100,6
Antal ansatte 56 61
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2021
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078