23948sdkhjf

Ørsted tager endelig investeringsbeslutning: Bygger 130 MW vind i New York

South Fork Wind, et 50/50-joint venture mellem Ørsted og Eversource, har truffet endelig investeringsbeslutning om at bygge det 130 MW store havvindprojekt.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kan træffe vores første endelige investeringsbeslutning om et havvindprojekt i USA, gå forrest i omstillingen og bidrage til, at New York kan indfri sine ambitiøse mål for havvind, siger Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted.

Når havvindmølleparken står færdig ved udgangen af 2023, vil den kunne producere nok vedvarende energi til at forsyne 70.000 husstande med grøn strøm. 

I januar modtog South Fork Wind den sidste tilladelse fra den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), og dermed var projektet endeligt godkendt.

Om South Fork Wind  

  • Partnerskabet er et 50/50-joint venture mellem Ørsted og Eversource.
  • Havvindmølleparken forventes at stå færdig i 2023. Den får en kapacitet på 130 MW , og strømmen skal produceres af 12 Siemens Gamesa-vindmøller på hver 11 MW.
  • Parken ligger ca. 56 km øst for Montauk Point ud for Long Islands kyst i delstaten New York.
  • South Fork Wind bidrager allerede til at skabe en ny fremstillings-og maritim industri med gode jobs og en langsigtet vision for industrien.

Kilde: Ørsted

Forsidefoto: Ørsted
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172