23948sdkhjf

Afsætter en milliard: 320.000 husstande får varmehjælp

Der har længe været et bredt politisk ønske om at hjælpe danskere, der er blevet ramt af de voldsomt stigende energipriser. Torsdag aften forlod hovedparten af blå blok forhandlingerne, da de mente en milliard kroner ikke var nok.

Ifølge aftalen, der netop er blevet præsenteret er regeringen, dens støttepartier og Kristendemokraterne enige om at give en målrettet varmecheck.

Partierne er enige om en skattefri varmcheck på ca. 3.750 kr. til de hårdest ramte ca. 320.000 danske husstande. Checken målrettes husstande med årlig husstandsindkomst under 550.000 kr. og en varmekilde, der er ramt af høje prisstigninger. Checken udbetales automatisk til denne målgruppe uden ansøgning og hurtigst muligt.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor mange familier rammes enormt hårdt af stigende varmepriser. Det er virkelig barskt for danskere uden store indtægter pludselig at stå med ekstraregninger på tusindvis af kroner. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har kunne samle et flertal bag at afsætte en 1 milliard kroner til en akut økonomisk håndsrækning til de ramte danskere, siger klimaminister Dan Jørgensen.

En del af aftalen er også en markant hurtigere udfasning af gasfyret i de danske hjem.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141