23948sdkhjf

Investerer millioner: Høje Taastrup Fjernvarme fylder mere overskudsvarme på

Høje Taastrup Fjernvarme gør nu klar til at udnytte overskudsvarmen fra endnu et datacenter i lokalområdet.

Siden efteråret 2020 er overskudsvarmen fra Nordeas datacenter omsat til fjernvarme. Næste år sættes et lignende anlæg i drift for at udnytte overskudsvarmen fra GlobalConnects store datacenter på Hørskætten 12. 

- Vi er meget glade for at kunne give vores kunder endnu mere grøn og lokalproduceret varme. Det nye anlæg får dobbelt så stor kapacitet som det hos Nordea og kan dække et varmeforbrug svarende til ca. 1.500 boliger, oplyser direktør Astrid Birnbaum, Høje Taastrup Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Projekt med mange vindere

Projektet er endnu på tegnebrættet, men Høje Taastrup Fjernvarme er nu ved at indhente tilbud på en varmepumpe. Varmepumpen, der skal omdanne overskudsvarmen til fjernvarme, placeres på selskabets eksisterende central på Helgeshøj Allé, ca. 400 meter fra datacentret. Så i projektet indgår også etablering af en ledning mellem de to lokationer.

- Vi har indgået en aftale med GlobalConnect, at vi tager investeringen på ca. 27 mio. kr., og at de leverer overskudsvarmen gratis. Vi ser det som en bæredygtig investering i endnu en lokal energikilde, og gevinsten kommer os alle til gode, bemærker Astrid Birnbaum. 

Samme model gælder for Nordeas datacenter, hvor fjernvarmeselskabet har sat en stor varmepumpe op i tilknytning til serverrummet. 

- Erfaringerne med at drive dette anlæg er gode. Vi glæder os til at få endnu en stor varmepumpe i drift og dermed fortsætte den bæredygtige udvikling i samarbejde med erhvervslivet i Høje-Taastrup, siger Astrid Birnbaum.

Halvdelen af Danmarks data

Også hos GlobalConnect er der glæde over aftalen med det lokale fjernvarmeselskab.

- Datatrafikken stiger markant i disse år, og mere end halvdelen af hele Danmarks data flyder gennem et af GlobalConnects datacentre. Derfor er det helt afgørende for os at nedbringe vores energiforbrug. Vi er meget glade for samarbejdet med Høje Taastrup Fjernvarme, så overskudsvarmen kan opvarme lokale husstande. Det giver så meget mening hele vejen rundt, siger Anders Frich Mathiesen, Data Centre Manager hos Global Connect. 

Foruden Danmark har GlobalConnect datacentre i Tyskland, Sverige og Norge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.876