23948sdkhjf

Netics fjerde datacenter kan blive varmeleverandør i Aalborg

Den første april sætter it-virksomheden Netic et nyt datacenter i drift i Port of Aalborgs erhvervspark på Østhavnen i Aalborg.

Det fortæller Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

Det nye datacenter skal ifølge meddelelsen køre på ren vindmøllestrøm og så er det  forberedt til på sigt at kunne sende overskudsvarme ud i fjernvarmenettet. 

Det nye datacenter fylder 1.000 kvadratmeter og skal være med til at sikre driften af de it-systemer, som Netic varetager for adskillige større danske virksomheder og offentlige organisationer.

- Vi driver en lang række infrastrukturkritiske systemer og sundhedsapplikationer, som kræver stor kapacitet. Derfor har vi længe set frem til at kunne tage det nye datacenter i brug, og det er vi glade for, nu bliver en realitet om få måneder, fortæller CEO hos Netic, Steen Jensen. 

Datacentret opføres i samarbejde med Port of Aalborg og efterlever en lang række krav til både udstyr og energiressourcer. 

- Vores datacentre bruger meget strøm, og derfor føler vi os forpligtet til at være grønne alle de steder, vi kan. Derfor er vi meget glade for, at vi i tæt samarbejde med Port of Aalborg er lykkedes med at udvikle og opføre et state-of-the-art datacenter drevet af ren vindenergi, mens det samtidig er forberedt til i fremtiden at kunne sende overskudsvarme ud i fjernvarmenettet, såfremt det kunne blive aktuelt, siger Steen Jensen. 

Port of Aalborg investerer i disse år betragteligt i virksomhedens erhvervspark i Aalborg Øst. Blandt investeringerne er en ny udstykning på i alt 140.000 kvadratmeter med navnet Ankeret, og det er netop her, Netics nye datacenter rejser sig. 

- Vi er super tilfredse med, at Netic har valgt at etablere datacentret her hos os. Det har været en positiv og interessant proces at arbejde sammen om at finde den mest optimale løsning for datacentret. Samtidig passer projektet i kraft af sin energiforsyning og muligheder for at bidrage positivt til fjernvarmenettet i fremtiden rigtig godt ind i vores ambitioner om på sigt at skabe et erhvervsområde præget af grøn forsyning, partnerskaber, symbioser og frit ressourceflow mellem virksomheder og de omkringliggende aktører, lyder det fra Jeppe Faber, der er Senior Commercial Manager, Real Estate, hos Port of Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094