23948sdkhjf

Malik påvirker fortsat strømforsyningen i det jyske

- Vi har i øjeblikket udfordringer med mange strømafbrydelser i det meste af Jylland. Årsagen er saltaflejninger efter stormen Malik. Salt fra luften har sat sig på vores el-komponenter herunder elledningerne, og det medfører mange steder elektrisk overgang med strømafbrydelse til følge.

Sådan skriver elnetselskabet N1 i en pressemeddelelse.

For at reducere antallet af strømafbrydelser har selskabet sænket spændingen i store dele af forsyningsområdet. Som kunde kan man derfor eksempelvis opleve, at maskiner stopper eller sætter periodisk ud. Desuden kan der være støj og elektriske udladninger i form af lysglimt fra højspændingsledninger og -anlæg. Anlæggene er bygget til, at saltaflejringer kan opstå, så de elektriske udladninger er med andre ord ikke farlige, men man skal naturligvis aldrig nærme sig højspændingsanlæg.

- Da der typisk følger kraftig regn i kølvandet på en storm, bliver salten normalt vasket af el-komponenterne med det samme. Saltaflejringer er derfor et særdeles sjældent fænomen, og vi skal 9 år tilbage før fænomenet sidst er oplevet i Danmark. Da regnvejret ikke fulgte med Malik, som var en tør og også langvarig storm, har den derfor medført ekstra store saltaflejringer, skriver selskabet.

Strømafbrydelserne forventes at fortsætte indtil tirsdag, hvor DMI varsler regnvejr over Jylland.

Udfald på elnettet

Hos Energinet oplyser informationschef Jesper Nørskov Rasmussen til Nordjyske, at der har været adskillige udfald på det overordnede l-net som følge af saltningen af højspændingsledningerne.

- Thisted-Struer-området blev klokken 01.20 ramt af strømafbrud som følge af en fejl i Energinets elnet. Cirka 28.000 forbrugere var uden strøm. De fik løbende strømmen tilbage i løbet af de kommende par timer, fortæller informationschefen, der ligesom n1 har hørt om manglende signaler i lyskryds mange steder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078