23948sdkhjf

Gasrørledningen til Lolland-Falster runder endnu en milepæl

Miljøkonsekvensrapporten for Lolland-Falster gasrørledningsprojekt er nu sendt i offentlig høring frem til den 22. marts 2022.

Det er derfor muligt for offentligheden, og herunder myndigheder og organisationer, at indgive kommentarer eller stille spørgsmål til miljøkonsekvensrapporten for Lolland-Falster gasrørledningsprojektet. Projektet omhandler etablering af en gasrørledning fra Everdrup på Sjælland til Nakskov på Lolland.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Ansøgninger fra Energinet og Evida

Energistyrelsen modtog den 19. november 2021 ansøgninger fra bygherrerne om tilladelse til etablering af en gasrørledning (Lolland-Falster) på havet. Energinet har ansøgt om tilladelse til etablering af gasrørledningen over farvandskrydsningen ’Storstrømmen’, mens Evida har ansøgt om tilladelse til etablering af gasrørledningen over farvandskrydsningen ’Guldborg Sund’.

Energistyrelsen er VVM-myndighed for havdelen, mens Miljøstyrelsen er VVM-myndighed for landdelen.

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapporten med tilhørende bilag er fremlagt for offentligheden fra den 24. januar 2022 til den 21. marts 2022, og sendt til de myndigheder og organisationer.

Dokumenterne er tilgængelige på Høringsportalen og Energistyrelsens hjemmeside og dokumenterne og udkast til tilladelse fra Miljøstyrelsen samt Vordingborg og Guldborgsund kommuner kan findes på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Frist

Bemærkninger til vurderingen af miljøpåvirkningerne (både hav og land) for Lolland-Falster projektet kan indsendes til Miljøstyrelsen senest den 21. marts 2022.

Der afholdes et virtuelt borgermøde torsdag den 10. februar 2022, hvor Energistyrelsen. Miljøstyrelsen, Bolig- og Planstyrelsen og bygherrer vil være til stede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125