23948sdkhjf

Visue digitaliserer sig til ny installationstilmelding

- Mens digitaliseringen har gjort sit indtog på de fleste områder, er arbejdet med installationstilmelding ikke fulgt med udviklingen. 

Det er meldingen fra en række netselskaber, der gennem branchesamarbejdet Visue har påbegyndt arbejdet med etableringen af en ny installationstilmelding under navnet Eltilmelding.dk 

Ifølge Visue er målet med den nye installationsblanket at gøre det nemmere og hurtigere for netselskaberne og elinstallatørerne at håndtere nye installationstilmeldinger. 

- Med den nye platform har netselskaberne en bedre mulighed for en mere automatiseret sagsbehandling og at sikre elinstallatøren et hurtigere tilbagesvar på installationstilmeldingerne, den nødvendige dokumentation og alle øvrige informationer, der skal til for at elinstallatøren har det han skal bruge. For os som netselskaber handler det her kort sagt om, at vi vil give elinstallatørerne en endnu bedre service, end vi gør i dag, siger Erik Kongsgaard Rasmussen, Netdirektør i Dinel, der er et af de netselskaber, der står bag Visue. 

Installatørerne er med i udviklingen

Opgaven med udviklingen af platformen er sendt i udbud. Udover Visue har også en række elinstallatører bidraget til udformningen af den kravspecifikation, som ligger til grund for udbuddet. 

Hos Mariendal El-teknik ser man det som et positivt tegn, at man er inviteret med ind i processen på et tidligt stadie. 

- Det er supergodt, at vi som udførende entreprenør har været med i processen, og vi ser det som en kæmpe styrke, at man ikke kun kigger indefra og ud. Vi har haft ønsker om større fokus på brugervenligheden og digitalisering, så vi kan procesoptimere og reducere arbejdstiden forbundet med tilmeldinger, siger Johan Ungermann Poulsen, direktør for drift og salg hos Mariendal El-teknik. 

Skal mindste fejl og styrke samarbejdet 

Ved oprettelse eller ændring af en tilslutning, opstår der i dag en del manuel sagsbehandling, der tager tid og involverer risici for fejl. Målet er, at platformen med et guidet forløb og en brugervenlig tilgang, blandt andet vil reducere fejl og styrke samarbejdet mellem netselskaber og installatører.

- Platformen er et vigtigt skridt mod at få sat strøm til processerne og sikre en elektronisk sagsbehandling, så vi kan reducere manuelt tastearbejde, højne dokumentationsniveauet og få en bedre dialog med installatørerne, siger Per Strøm Kristensen, CTO og forsyningschef hos Noe Net, der også står bag Visue.

Også hos installatøren Vest-El har man positive forventninger til den nye løsning. 

- Jeg regner med at vi får et brugervenligt system, som vi gerne vil bruge i hverdagen. Ikke et system, vi logger ind på, fordi vi skal. Det skal gerne blive et værktøj, som vi og vores montører bruger i dagligdagen til at trække informationer, når vi har brug for dem, siger Jacob Fjord-Frandsen fra Vest-El A/S.

Platformen er i udbud nu og forventes at blive lanceret den 1. januar 2023.

Om Visue

Visue er et branchesamarbejde, som har til formål at effektivisere og optimere forsyningsbranchen gennem løsninger, der skaber øget kvalitet og sikkerhed.

Bag navnet Visue står 13 forsyningsselskaber og ejerkredsen repræsenterer 1,7 millioner forbrugere.

 • Nord Energi Net
 • Elinord
 • Vores Elnet
 • Netselskabet N1
 • Thy Mors Energi
 • Noe Net
 • Rah Service
 • Elnet Midt
 • Konstant Net
 • Dinel
 • TreFor Elnet
 • Flow Elnet
 • Vestjyske NEt

Udover den kommende platform tilbyder Visue også overvågningssystemerne SCADA og asset management.

Kilde Visue

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Envatek køber to Kalundborgvirksomheder
Nu undersøgelse skal slå fast: Er de unge mere vilde med havvind end de ældre?
Tidligere minkavler taber sag om erstatning for vindmøller
Ny varmeplan: Hillerød vil flette fingre med nabokommuner
Andelsselskaber går sammen om VE-produktion
Miljørigtigt batteri skal gøre strømmen billigere i idrætshal
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.078