23948sdkhjf

Fokus på energi i detailhandlen

Ændrede regler på afgiftsområdet har sat øget fokus på energiregistrering. Det kan mærkes hos den landsdækkende el- og automationsvirksomhed Intego A/S.
I tæt samarbejde med Fiberlan har Intego A/S gennemført 1.200 energiregistreringer for Danmarks største detailhandelsvirksomhed Coop Danmark. Og kun fire måneder efter kontraktindgåelsen er den sidste registrering gennemført.

De nye afgiftsregler betyder, at virksomheder fremadrettet kun får godtgjort energiafgiften på den del af strømforbruget, der anvendes til vareproduktion. En måde at skelne mellem de forskellige typer energiforbrug er ved at installere ekstra målere, så forbruget til henholdsvis produktion og komfortenergi bliver målt for sig.

Energiregistreringerne hos Coop Danmark omfattede derfor også installation af målere til komfortenergi på steder, hvor det var aktuelt i de 1200 butikker. Dermed vil Coop Danmark fremadrettet være i stand til at aflæse, hvor stor en del af energiforbruget, der er knyttet til hvert område.

Butiksbesøg over hele landet
Opgaven blev oprindeligt tildelt Keepfocus, som valgte Intego og Fiberlan som partnere til det omfattende registreringsarbejde. De mange butikker ligger spredt over hele landet, og blev fordelt med en tredjedel til Fiberlan, mens Intego sørgede for registreringerne i Daglig Brugsen og Fakta – i alt ca. 760 af det samlede antal butikker.

- I forbindelse med en opgave som denne er det en væsentlig fordel, at vi er en landsdækkende virksomhed af en størrelse, som giver os flere ressourcer og også betydeligt flere kompetencemæssige strenge at spille på. Arbejdet med at energiregistrere vores andel af butikkerne foregik i teams af to mand fra afdelinger placeret centralt i landet, fx Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Aabenraa og Odense, fortæller Jens Christian Nielsen, projektleder hos Intego.

Tilfreds med resultatet
Hos Coop Danmark er man rigtig godt tilfredse med afviklingen af projektet.

- Forløbet er gennemført helt i tråd med den tidsplan, der blev lagt forud for projektet. Vi er meget glade for, at vi nu har fået installeret målere på de områder, hvor det er aktuelt. De mange registreringer har samtidig givet os et rigtig fornuftigt udgangspunkt for den fremtidige energiregistrering samt -optimering i vores butikker, slutter Lars Zschau, energi- og teknikkonsulent hos Coop Ejendomme.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093