23948sdkhjf

European Energy sælger solpark for over 1,2 milliarder

Mere end 275.000 solpanelmoduler kommer til at se et ejerskifte. Det sker efter, at European Energy og Iren Energia er nået til enighed om salget af Troia Solar Park i Italien.

- Salget af Troia Solar Park – den største solpark, vi hidtil har bygget – cementerer den stærke præstation, som vores virksomhed har haft i Italien de seneste år, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy i en pressemeddelelse.

Solparken, som er placeret i Apulien nær Foggia i Italien, er den største solcellepark, der nogensinde er bygget i Italien. Med en samlet kapacitet på 103 MW dækker parken 1.500.000 kvadratmeter.

European Energy sælger samtidig den nyligt nettilsluttede solpark på 18,5 MW i Palo til Iren Energia i samme aftale. Den samlede energikapacitet i de solgte parker bliver 121,5 MW.

Den samlede mængde grønne energi, som de to parker producerer, er på cirka 180 GWh om året.

Handlen forventes at lukke i løbet af Q1-2022 og værdien af handlen vil være på 1,24 milliarder kroner. 

Udover salget af Troia og Palo har Iren Energia og European Energy også indgået en strategisk aftale om udviklingspipelinen for European Energy, svarende til i alt 437,5 MWp fordelt på fire steder i Lazio, Sicilien og Puglia, hvoraf 38,8 MWp allerede godkendt.

Aftalen giver Iren Energia mulighed for i en eksklusiv periode og på forskellige udviklingsstadier at investere i pipelinen ved at udøve visse rettigheder.
 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094