23948sdkhjf

Ørsted investerer i stort e-methanol-projekt

Ørsted har indgået en aftale med Liquid Wind AB om at købe en ejerandel på 45 procent af Liquid Wind AB's e-methanolprojekt FlagshipOne.

FlagshipOne er et udviklingsprojekt i sin sene fase, der kan blive verdens første projekt i stor skala inden for bæredygtig e-methanol. 

FlagshipOne bliver det første af en lang række af e-methanolanlæg, som Liquid Wind har planer om at etablere i Sverige. Formålet er at reducere CO2-udledningerne fra skibsfart.

Global førerposition

FlagshipOne bliver den seneste tilføjelse til Ørsteds voksende pipeline af projekter inden for brint og Power-to-X, hvoraf flere har som mål at reducere CO2-udledningerne fra skibsfart.

- Ørsted har den klare strategiske ambition at opbygge en global førerposition inden for vedvarende brint og grønne brændstoffer, og vores investering i FlagshipOne er et tydeligt bevis på, at vi vil realisere vores ambition. Præcis som vi gjorde det med havvind, er vi i Ørsted parate til at være en drivkraft i modningen af grønne brændstoffer, hvor vi kan spille en betydelig rolle i at nedbringe CO2-udledningerne fra skibsfart og andre sektorer, hvor det ellers er vanskelligt, siger Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted.

FlagshipOne får en elektrolysekapacitet på omkring 70 MW og forventes at kunne producere 50.000 tons e-methanol om året baseret på vedvarende brint og biogent CO2. Brinten skal fremstilles via elektrolyse drevet af strøm fra landvindmøller, og det biogene CO2 skal opsamles fra kraftvarmeværket Hörneborgsverket i Örnsköldsvik i Sverige, hvor FlagshipOne også kommer til at ligge.

Ørsted og Liquid Wind AB forventer at idriftsætte FlagshipOne i 2024, såfremt der træffes endelig investeringsbeslutning, hvilket forventes at kunne ske allerede i 2022. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094