23948sdkhjf

Better Energy indgår langsigtet elkøbsaftale med dansk energihandler

Energihandleren Centrica Energy Trading har underskrevet en aftale med Better Energy om køb af strøm fra en solcellepark beliggende cirka 40 kilometer fra Centrica Energy Tradings hovedkontor i Aalborg.

- Virksomheder kan gøre en verden til forskel for den grønne omstilling ved at efterspørge ny grøn strøm. Når Centrica ønsker at få dækket deres elforbrug fra ny støttefri solkraft, har det en helt konkret effekt på udbygningen af vedvarende energi, og det er den eneste måde vi kan nå vores klimamål. Dem når vi kun ved at opstille ny grøn strøm, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy

I marts 2021 indgik Better Energy og Centrica en 10-årig langsigtet elkøbsaftale (PPA), som sikrede udviklingen af to nye danske solcelleparker, der forventes at producere omkring 112 GWh om året, tilsvarende elforbruget for ca. 70.000 danske husstande.

Produktionen fra de to parker håndteres og handles på elmarkedet af Centrica, og med denne nye aftale vil Centrica Energy Tradings eget elforbrug også dækkes af grøn energi fra en af disse to parker. 

- Vi har forpligtiget os til en net-zero målsætning gennem Science Based Targets initiativet (SBTi), hvor vores første prioritet er at nedbringe egne emissioner, herunder emissioner fra vores elforbrug. Vores aftale med Better Energy sikrer, at vores elforbrug på vores kontorer i Danmark og resten af Europa kommer fra en nyetableret, støttefri solcellepark i Danmark, siger Kristian Gjerløv-Juel, Direktør for Route-to-Market Origination og Asset Management ved Centrica Energy Trading A/S.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078