23948sdkhjf

European Energy og Just Eat-millionær slår sig på biogassen: Køber jysk biogasproducent

På vegne af den private investor Bo Bendtsen, der har tjent stort på sit medejerskab af Just Eat, har multifamiliekontoret Maigaard & Molbech sammen med European Energy indgået en joint venture-aftale om at gennemføre et strategisk opkøb af den danske biogasproducent Vinkel Bioenergi. 

Samtidig har parterne stiftet joint venture-selskabet BioCirc.

- Opkøbet af Vinkel Bioenergi vil være det første skridt i dannelsen af BioCirc-gruppen, som vil være en førende cirkulær bioøkonomisk koncern med fokus på Genbrug, Waste-to-Energy, Renewable Energy og Power-to-X. BioCirc vil blandt andet bidrage til en mere bæredygtig fremtid for landbrugserhvervet, og vi er meget glade og stolte over, at det er lykkedes os at tage det første skridt med opkøbet af Vinkel Bioenergi, en af Danmarks største biogasproducenter, siger Bertel Maigaard, administrerende direktør i Maigaard & Molbech i en pressemeddelelse.

Vinkel Bioenergi blev etableret i 2018 og kan omdanne mere end 400.000 tons biomasse årligt til grøn og CO2-neutral gas. I dag leverer Vinkel Biogas op til 6.000 Nm³ naturlig biometan i timen til det danske naturgasnet, dvs. mere end 52.000.000 Nm³ biomethan hvert år.

Lovende fremtid

Vinkel Bioenergi havde i 2020 et nettooverskud på ca. 17 millioner kroner, hvilket forventes tredoblet til 56,1 millioner kroner i 2021.

Fremtidsudsigterne er lovende, nu hvor Vinkel Bioenergi bliver integreret i de nye ejeres leverandørnetværk for også at bistå med produktionen af e-methanol.

- Biogen CO2 er en vigtig komponent i e-brændstoffer, der kan dekarbonisere sektorer som tung transport og luftfart. European Energy kunne bruge den CO2, der ellers ville blive frigivet til atmosfæren fra produktionen af biogas hos Vinkel Bioenergi i produktionen af e-methanol, der skal leveres til store virksomheder som Circle K og Maersk. På den måde bidrager Vinkel Bioenergy til vores fælles mål om at blive et CO2-neutralt samfund i fremtiden, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy.

Vinkel Bioenergi og dets ansatte bliver integreret som et datterselskab under det nye joint venture-holdselskab BioCirc ApS.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062