23948sdkhjf

Grøn Energi skal lede projekt om PtX og overskudsvarme i hovedstaden

Dansk Fjernvarmes tænktetank Grøn Energi skal i samarbejde med Aalborg Universitet og Region Hovedstaden forsøge at belyse potentialer og partnerskabsmuligheder for, hvordan PtX og overskudsvarme herfra kan integreres i planlægning af varmesystemet i hovedstadsområdet.

Det skriver Grøn Energi på sin hjemmeside.

Aalborg Universitet vil være bannerfører på udarbejdelsen af en kortlægnings- og analyseindsats, der skal give en kvalificeret vurdering af, hvor og hvornår der er behov for supplerende kapacitet i varmeforsyningen i hovedstadsområdet.

Den supplerende kapacitet vil potentielt kunne dækkes af overskudsvarme, hvorfor det er en del af målsætningen med projektet at identificere oplagte lokationer for demonstrationsprojekter.

Endeligt vil projektet identificere og indgå i dialog med aktører, som det kan være relevant at indgå i et partnerskab, der retter sig mod et egentligt demonstrationsprojekt i området. Det er forventningen at skabe en bred forankring blandt forskellige aktører i Region Hovedstaden.

Samtidig er der en forventning om at skabe et værktøj, der kan indgå i energiplanlægningen i regionen. Det skal være et værktøj, der kan være behjælpelig med integrationen af overskudsvarme fra PtX i fjernvarmeforsyningen i regionen. Værktøjet skal være brugbart for både myndigheder såvel som private aktører.

Projektet strækker sig over halvandet år, og med start i januar 2022 forventes det, at projektet allerede i sommeren 2022 vil kunne præsentere første udgave af kortlægningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127