23948sdkhjf

Verdens største havvindmøllepark producerer sin første strøm

Verdens største havvindmøllepark, Hornsea 2, producerer sin første strøm.

Havvindmølleparken består af 165 styk 8 MW Siemens Gamesa-vindmøller og vil, når den står helt færdig, være i stand til at producere 1,32 GW grøn strøm. Dermed kommer den til at overtage titlen som verdens største idriftsatte havvindmøllepark fra naboprojektet Hornsea 1, skriver Ørsted i en pressemeddelelse. 

Sammen vil de to projekter kunne forsyne over 2,3 millioner britiske husstande med strøm.

Den første strøm fra Hornsea 2, der ligger 89 km fra Storbritanniens østkyst, kommer efter at både vindmølleparkens offshore transformerstation (OSS) – verdens største offshore transformerstation til transmission af vekselstrøm – og en transformerstation med reaktiv effektkompensation (RCS) blev installeret i slutningen af oktober 2021.

Siden da har Ørsted og selskabets partnere arbejdet hårdt på at idriftsætte havvindmøllerne og tilslutte dem til elnettet for at kunne være klar til den dag, hvor havvindmølleparken sættes i kommerciel drift, hvilket forventes at ske næste år.

Når Hornsea 2 står færdig, vil strømmen fra de 165 havvindmøller blive transporteret til OSS’en og RCS’en via 373 kilometer arraykabler. Herfra vil 390 km offshore-eksportkabler og 40 km kabler på land lede strømmen vestpå til transformerstationen ved Killingholme i det østlige England, hvorfra strømmen sendes ud i det britiske elnet.

Der er yderligere to projekter på vej i Hornsea-området i den engelske del af Nordsøen. Hornsea 3 modtog myndighedsgodkendelse i december 2020, mens Hornsea 4 endnu er i planlægningsfasen. Tilsammen vil de fire projekter – Hornsea 1-4 – kunne bidrage væsentligt til, at den britiske regering kan indfri sit mål om at nå en nettoudledning på nul inden 2050.Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094