23948sdkhjf

Højere møller og et tredje testcenter: Nye tiltag skal sikre danske forsøgsmøller

En bred politisk aftale skal understøtte Danmarks styrkeposition inden for avanceret produktion af vindteknologi.

Et bredt flertal i Folketinget er nemlig nået til enighed om tre tiltag, der skal sikre gode rammevilkår for den danske vindbranche.

Arbejdet med en tilpasning af Høvsøre Testcenter for at muliggøre afprøvning af højere prototypemøller skal igangsættes.

Der skal foretages en national screening for et tredje center til test af store prototypemøller og egnede områder til test af såkaldte serie-0-møller uden for de nationale testcentre.

Samtidig skal udlejnings- og tildelingsvilkår ved de nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild have et servicetjekl med henblik på en optimering af adgang til testpladser, priser, fleksibilitet mv.

Aftalen er indgået på baggrund af en omfattende analyse af rammevilkårene for forsøg og demonstration af vindmøller i Danmark. Analysen er udarbejdet på baggrund af dialog med vindbranchen. Bolig- og Planstyrelsen under Indenrigs- og Boligministeriet vil stå for udmøntningen af de tre tiltag.

Højere møller

Tiltaget om højere møller ved Høvsøre Testcenter forudsætter en grundig konsekvensvurdering af indvirkningen på miljøet, herunder såvel den lokale natur som de mennesker, der er naboer til testcenteret. De naboer, der forventes at blive berørt direkte, er blevet orienteret af Bolig- og Planstyrelsen, og der vil blive inviteret til borgermøde, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål og komme med forslag.

Det er en vanskelig opgave at muliggøre afprøvning af højere vindmøller. Vindbranchen har imidlertid klart tilkendegivet, at de nuværende testforhold ikke modsvarer branchens behov. Netop adgang til tidssvarende testfaciliteter tæt på producenternes udviklingsafdelinger i Danmark betragtes som en væsentlig forudsætning for at øge branchens konkurrencekraft.

- Vindbranchen er central for vækst og udvikling i hele Danmark. Ikke mindst for arbejdspladser uden for vores store byer. Derfor glæder det mig, at der nu indgået en bred politisk aftale, som understøtter Danmarks styrkeposition inden for avanceret produktion af vindteknologi, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141