23948sdkhjf

Vattenfall har taget endelig beslutning om Vesterhav Syd og Vesterhav Nord

Med en endelig investeringsbeslutning til en værdi af 5,7 milliarder danske kroner vil Vattenfall sammen med en række leverandører påbegynde sidste fase af udviklingen af de to havvindmølleparker Vesterhav Syd og Nord.

- Vi er glade for at have truffet den endelige beslutning om at investere i Vesterhav-projekterne. I Vattenfall ønsker vi at gøre det muligt at leve fossilfrit indenfor én generation, og vi vil fortsætte med at arbejde hen mod det mål skridt for skridt gennem projekter som netop Vesterhav Nord og Syd, siger Anna Borg, adm. direktør hos Vattenfall i en pressemeddelelse.

Projektet er den tredje store havvindemøllepark, som Vattenfall står bag i træk efter senest at have indviet Kriegers Flak og Horns Rev 3.

De to nye havvindemølleparker vil begynde at levere fossilfri elektricitet til danske husstande og virksomheder senest fra slutningen af 2023.

Til sammen vil de to havvindmølleparker have en kapacitet på 344 MW, hvilket dækker mere end 350.000 danske husstandes årlige elforbrug. Vesterhav Syd og Nord vil dermed udgøre et markant bidrag til den grønne omstilling i Danmark i de kommende år.

De to havvindmølleparker er de eneste statsudbudte havmølleparker, der skal opføres i Danmark fra i dag og til idriftsættelse af Thor Havmøllepark i 2027.

- Vi går ind i den afsluttende fase af projektet sammen med flere stærke leverandører for at færdiggøre vindmølleparkerne i 2023. Beslutningen understreger vores stærke engagement i den grønne omstilling i Danmark og Vattenfalls bidrag til offshore-vindindustrien og jobskabelse, siger Helene Biström, Head of Business Area Wind hos Vattenfall.

Vattenfall har indtil videre indgået kontrakter med:

  • Siemens Gamesa, der skal levere vindmøllerne
  • Jan de Nul, der skal installere møllerne
  • Bladt Industries og EEW skal levere fundamenter og overgangsstykker.
  • DEME, der skal installere fundamenterne
  • Hellenic, der skal fremstille kablerne
  • Asso, der skal installere kablerne.

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094