23948sdkhjf

Eltel skal holde S-togene varme og kørende

Eltel har indgået en rammeaftale med Banedanmark om at drifte i alt 38 omformerstationer på S-banen samt et antal tog-forvarmerstationer på tværs af landet. 

Rammeaftalen er indgået med det formål dels at sikre konstant forsyning til S-togsnettet og dels at sikre, at passagervognene er tempereret i forhold til sæsontemperaturen. Derigennem understøtter rammeaftalen, at S-togene ruller afsted til tiden.

- Dette win giver os endnu engang muligheden for at demonstrere vores kompetencer og formåen indenfor drift og forsyning. Jeg synes, at der er god grund til at være stolt over, at vi formår at vinde en sådan kontrakt hos Banedanmark, der helt konkret betyder, at vi nu kan se frem til at drifte og vedligeholde en vigtig brik i den samlede offentlige trafik i Danmark, siger direktør hos Eltel Claus Metzsch Jensen i en pressemeddelelse. 

Omformerstationerne er et vigtigt element i den offentlige transport, da det netop er omformerstationerne, der sikrer, at forsyningsspændingen på 10 kV niveau ensrettes og omformes til 1.650 V-DC, hvilket er den spænding, der driver S-togene. Ved at servicere og vedligeholde disse omformerstationer understøtter Eltel således forsyningen af spænding og strøm til S-togsnettet. 

Foruden omformerstationerne omfatter rammeaftalen også service og drift på de togforvarmerstationer, der sikrer, at togvognenes indeklima har den rigtige temperatur, når de trækkes til perron og skal sættet i drift. Banedanmarks togforvarmerstationer er placeret på Sjælland og i det jyske.

For at leve op til rammeaftalen opnormerer Eltel nu i forhold til at få flere dygtige teknikere med den rette ekspertise ind.

Kontrakten løber i første omgang i fire år, har estimeret til en værdi af 85 millioner kroner og indeholder en option om forlængelse af projektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.047