23948sdkhjf

European Energy udvider varmepumpe-forretningen med nordjysk opkøb

For knap et år siden gik European Energy ind på varmepumpemarkedet, og nu kommer der allerede en ny investering i sektoren.

European Energy investerer via datterselskabet European Energy Heating A/S i firmaet Soft & Teknik A/S i Frederikshavn

Soft & Teknik har oparbejdet ekspertise i at udvikle software og styresystemer til større varmepumpesystemer i megawattklassen til fjernvarmesektoren.

- Det er en helt logisk investering for os, hvis vi gerne vil udnytte de synergier, som der er ved produktion af vedvarende energi. I Danmark er vi midt i en massiv grøn omstilling af alle sektorer, der bruger energi, og Soft & Teknik kan levere centrale dele af den værdikæde, der understøtter vores satsning på varmepumpeområdet og Power-to-X, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy i en pressemeddelelse og tilføjer:

European Energy Heating er i dag til stede med varmepumpeprojekter i Danmark og England, men på sigt er det tanken, at forretningen også skal omfatte de andre markeder, hvor European Energy udvikler og opererer vedvarende energianlæg. 

- Soft og Teknik er en innovativ nordjysk virksomhed, der er førende inden for software og hardware til elektriske varmepumper og PtX-anlæg. Med investeringen i Soft og Teknik håber vi, at vi kan accelerere udviklingen af vores teknologi inden for varmepumper, PtX, Scada systemer og batterilagring, siger Knud Erik Andersen.

Samlede kompetenceelementer

Soft & Teknik er stiftet i 1999 og arbejder med komplette løsninger indenfor industriel automation.

- Vores strategi har fra starten været at lave projekter, der giver den bedste løsning i forhold til mennesker og miljø – de bærende elementer i den grønne omstilling. European Energy arbejder med de elementer, som vi rigtig gerne vil lave løsninger til. Med det nye ejerskab har vi fået samlet de kompetenceelementer, der er nødvendige for at lave de produkter, der skal til at for at gennemføre den grønne omstilling. Vi er ekstremt glade for det nye medejerskab – det bliver en spændende rejse, siger Jens Christian Kristiansen, administrerende direktør for Soft & Teknik.

European Energy bliver medejer af virksomheden Soft & Teknik med en 40 procent ejerandel.

Soft & Teknik har 63 medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094