23948sdkhjf

Ørsted sætter gang i 1,1 GW tysk vind

Ørsteds bestyrelse har truffet endelig investeringsbeslutning om de to tyske havvindmølleparker Gode Wind 3 på 242 MW og Borkum Riffgrund 3 på 900 MW.

De forventes at blive idriftsat i henholdsvis 2024 og 2025.

- Borkum Riffgrund 3 er et banebrydende projekt, og vi er stolte af, at Ørsted endnu engang går forrest ved at være den første virksomhed, der træffer endelig investeringsbeslutning om en støttefri havvindmøllepark i Tyskland. Vi har kunnet realisere dette projekt ved at indgå flere store langsigtede elkøbsaftaler med førende virksomheder, frasælge 50 procent af vindmølleparken til en partner, samt ved at købe ind til og opføre Borkum Riffgrund 3 og Gode Wind 3 som ét samlet projekt i gigawatt-skala, siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted.

Ørsted har indgået langsigtede elkøbsaftaler på Borkum Riffgrund 3 for i alt 786 MW med Covestro (100 MW), Amazon (350 MW), REWE Group (100 MW), BASF (186 MW) og Google (50 MW), hvilket understøtter den endelige investeringsbeslutning ved i stort omfang at stabilisere indtægterne fra Borkum Riffgrund 3.

Den 19. oktober i år solgte Ørsted 50 procent af havvindmølleparken Borkum Riffgrund 3  til Glennmont Partners. Aftalen med Glennmont var betinget af visse suspensive betingelser, blandt andet Ørsteds endelige investeringsbeslutning. Nu da den endelige investeringsbeslutning, projekttilladelsen, myndighedsgodkendelsen af sammenlægningen samt godkendelsen af den udenlandske investering er faldet på plads, forventer Ørsted at afslutte transaktionen senest i første kvartal 2022.

Med beslutningen om at opføre Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3 udvider Ørsted sin portefølje i Tyskland til seks havvindmølleparker og en samlet investeringsvolumen siden 2012 på ca. 7,5 milliarder euro.

Forsidefoto: Ørsted

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094