23948sdkhjf

Ørsted indgår endnu en aftale med Amazon

Det multinationale teknologiselskab Amazon og Ørsted har i dag offentliggjort, at de har indgået to nye langsigtede elkøbsaftaler (CPPA’er) med en samlet kapacitet på 116 MW inden for land- og havvind.

Konkret vil Amazon aftage 100 MW af produktionen fra Ørsteds 900 MW store Borkum Riffgrund 3 Havvindmøllepark i Tyskland. Denne CPPA er i tillæg til CPPA’en på 250 MW, som blev indgået i december 2020, hvilket betyder, at Amazon kommer til at aftage i alt 350 MW fra Borkum Riffgrund 3, når havvindmølleparken idriftsættes, hvilket forventes at ske i 2025.

Amazon og Ørsted har også indgået aftale om, at Amazon aftager produktionen fra den 16 MW store landvindmøllepark Ballykeel i Nordirland. Ørsted forventer at træffe endelig investeringsbeslutning om Ballykeel senere i år.

- Vi er meget glade for endnu engang at samarbejde med Amazon om at sikre additionel vedvarende energi til den grønne omstilling. CPPA'erne på Borkum Riffgrund 3 og Ballykeel understreger endnu engang Ørsteds position som et globalt førende grønt energiselskab, der kan hjælpe store virksomheder med at indfri deres klimaambitioner på tværs af geografier og teknologier, siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted i en pressemeddelelse. 

Med den seneste aftale med Amazon har Ørsted i løbet af de seneste to år underskrevet CPPA'er inden for havvind med en samlet kapacitet på 1.764 MW på tværs af sin globale portefølje. Siden maj 2020 har Ørsted underskrevet CPPA'er med en samlet kapacitet på 1.350 MW i forretningsområdet Onshore.

Ørsted og Amazon har underskrevet tre CPPA'er på tværs af teknologier. Ud over den opdaterede CPPA på Borkum Riffgrund 3 og CPPA'en på Ballykeel aftager Amazon også al kapaciteten fra Amazon Onshore Wind Farm Texas på 253 MW i Scurry County i Texas, USA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109