23948sdkhjf

To meter blev Mejl Flaks banemand

European Energy har netop trukket sin ansøgning om tilladelse til at opføre tyve møller ved Mejl Flak i Aarhus Bugt. 

Ærgerligt, lyder det fra European Energys chef for havvind, Andreas Karhula Lauridsen. 

- Vi synes, det er ærgerligt at måtte opgive vindmølleprojektet på et tidspunkt, hvor alle er enige om, at vi har brug for alt den grønne strøm, vi overhovedet kan få etableret i Danmark for at komme i mål med Folketingets 2030-klimamål, siger European Energys chef for havvind, Andreas Karhula Laudridsen.

Bevæggrunden for at trække ansøgningen har simpelthen været manglende fleksibilitet i forhold til projektet - helt konkret drejer det sig om to meter.

European Energy havde en mølle på 132 meter, som kunne sikre projektet, men myndighederne ville ikke flyttte sig de to meter, der skulle til. 

- Vi må konstatere, at der ikke er den tilstrækkelige fleksibilitet i rammerne for de kystnære havvindmølleprojekter til at tilpasse sig udviklingen inden for vindmøller, som jo bliver større og mere produktive, siger Andreas Karhula Lauridsen.

European Energy har ellers ledt med lys og lygte efter en mølle, der kunne matche myndighedernes krav. 

- Det er simpelthen ikke lykkedes os at finde en vindmølle på markedet, som kan passe ind i de rammer, som oprindeligt blev sat for projektet, siger Andreas Karhula Lauridsen, der ærgrer sig over det manglende manøvrerum.

- Der bliver politisk nødt til at være overvejelser om, hvordan vi kan få nogle smidigere processer for at opnå tilladelse til at etablere vedvarende energi herhjemme. Ellers så risikerer vi ikke at have den grønne strøm, der skal til for at nå klimamålet i 2030 og kunne eksportere Power-to-X product.

 Havvindmølleparken Mejl Flak ville have haft en kapacitet et sted mellem 60 og 100 MW. 

(Foto: Colourbox)

Kommenter artiklen (5)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11