23948sdkhjf

Ørsted og Google indgår aftale om 50 MW havmøllestrøm

Ørsted har underskrevet en 12-årig langsigtet elkøbsaftale (CPPA) med Google, som indebærer, at Google aftager 50 MW af produktionen fra Ørsteds planlagte havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3 på 900 MW, der kommer til at ligge i den tyske del af Nordsøen.

Borkum Riffgrund 3 blev som den første store havvindmøllepark i verden tildelt med et nulbud og forventes at være fuldt idriftsat i 2025.

- Vi vil gerne rose Google for deres førende rolle i kampen mod klimaforandringerne gennem deres investeringer i additionel vedvarende energi, og vi er stolte af at bidrage til at indfri deres ambitiøse klimamål. I Ørsted har vi igen vist, at vi kan understøtte virksomheder på tværs af sektorer og teknologier med grønne energiløsninger. Denne CPPA understreger, at havvind spiller en afgørende rolle i forhold til at muliggøre løsninger inden for 24/7 CO2-fri energi i Europa, siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted.

Fordi projektet blev tildelt uden statsstøtte, vil CPPA'en med Google medvirke til at stabilisere Ørsteds indtægter fra Borkum Riffgrund 3 samt bidrage til at modne havvindmølleparken frem mod en endelig investeringsbeslutning, som forventes inden udgangen af 2021.

24/7 CO2-fri energi

CPPA'en med Ørsted vil bidrage til, at Google kan indfri sit mål om at dække elforbruget fra alle sine datacentre, cloud-regioner og kontorer med CO2-fri energi 24 timer i døgnet inden 2030. 

24/7 CO2-fri energi indebærer at hver kilowatt-time, der forbruges, matches med strøm fra CO2-fri energikilder i det elnet, hvor elektriciteten forbruges. 

Google og Ørsted har været med til at etablere 24/7 Carbon-Free Energy Compact, der er en global bevægelse, der koordineres af FN og Sustainable Energy for All. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11