23948sdkhjf

Sætter navn på ”hemmelig” tårnproducent på Esbjerg Havn

Sidste år offentliggjorde Esbjerg Havn, at en unavngiven producent af vindmølletårne havde indgået en ikke bindende aftale om at starte produktion på havnen i Esbjerg.

Nu er der sat navn på, og det drejer sig om Valmont SM. Det skriver Søfart.

- Aftalen giver os en betydelig konkurrencemæssig fordel med den attraktive placering direkte på havnen. Vi er meget glade for den mulighed, som giver os en betydelig konkurrencemæssig fordel i det meget travle marked, der venter i de kommende år, siger administrerende direktør Niels Brix fra Valmont SM ifølge Søfart.

Formelt er der endnu blot tale om en eksklusivaftale, men bliver den til virkelighed, bliver det Esbjerg Havn, der står som bygherre på byggeriet.

Ifølge JydskeVestkysten bliver fabrikken på 60.000 kvadratmeter, og investeringen løber op i en halv milliard kroner.

Valmont SM har i dag hjemme i Rødekro, men Niels Brix ser havnen i Esbjerg som det ideelle sted til produktion af de stadigt større vindmølletårne.

- Esbjerg Havn er førende på havvind i Danmark og Europa, og vi forventer et stærkt voksende marked, hvor vi via Esbjerg får adgang til markederne i både England, Tyskland og Holland. Og samtidig har havnen en velafprøvet infrastruktur, som også har tiltrukket mange andre virksomheder, blandt andet servicevirksomheder, siger han ifølge Søfart.

Originalartikel: https://www.soefart.dk/article/view/821272/valmont_sm_i_eksklusiv_aftale_med_esbjerg_havn_om_byggeri

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125