23948sdkhjf

Nordjysk varmepumpeproducent går konkurs

Endnu engang har ledelsen i varmepumpeproducenten Victor Energi & Køleteknik været en tur i Skifteretten i Hjørring. 

Denne gang for at indgive egen konkursbegæring.

Årsagen er likviditetsproblemer.

- Det har ikke været muligt for Victor Energi- & Køleteknik A/S at skaffe den nødvendige likviditet til at fortsætte driften, og derfor er vi desværre nødsaget til at indstille aktiviteterne i selskabet, beklager direktør Ole Nygaard, der ikke har yderligere kommentarer, ud over at han er ked af det på de ansattes vegne. 

Det skriver Kanal Frederikshavn.

Senest turen gik til Hjørring var da selskabet hed Victor A/S - dengang var det for at indgive begæring om rekonstruktion. Også dengang var årsagen likviditetsprobelmer. Det var i august 2020 og i september 2021 blev rekonstruktionen til en konkurs. Kort efter lykkedes det dog ledelsen med Ole Nygaard i spidsen at finde penge nok til at købe dele af konkursboet - og Victor Energi & Køleteknik var skabt. 

Da Victor DST blev til Victor Energi & Køleteknik blev ansvaret for den igangværende opførelse af otte større varmepumpeanlæg lagt over i det nye selskab.

De skulle efter planen været afleveret den 1. april i år - men kvalitetsproblemer på elmotorer og stempel-kompressorer har forsinket projekterne og udfordret økonomien i selvsamme projekter. 

Alle anlæg er i drift men fire er endnu ikke overtaget af kunderne endnu. 

Victor Energi & Køleteknik er en noget mindre udgave end det forhenværende Victor DST. Da der blev begæret rekonstruktion i 2020 måtte Ole Nygaard sende 151 ansatte hjem. 

I dag drejer det sig om 19 funktionærer og 35 timelønnede medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.129