23948sdkhjf

Bredbånd koster elselskaberne milliarder

De danske elselskaber har nu sammenlagt mistet 5,3 mia. kr. på bredbåndsinvesteringer.
Så sendt som torsdag kunne Randers-selskabet ELRO annoncere konkursen af selskabets bredbåndssatsning Skyline. En konkurs der betød, at en anden af koncernens afdelinger, nemlig ELRO Energi A/S, måtte anmelde rekonstruktion i Skifteretten som følge af et tab på 1,5 mia. kroner, som ELRO Energi havde til gode i Skyline. Og Skyline er langt fra den første bredbåndssatsning, der er floppet.

De to elselskaber Sydfyns Energi og TRE-FOR Bredbånd har sammenlagt nedskrevet 500 millioner kroner på deres fiberinvesteringer. Tilbage i 2010 måtte Sydenergi, i dag SE, nedskrive værdien af bredbåndsinvesteringerne med hele 532 millioner kroner – de har dog senere opskrevet investeringen igen. Og endelig har det sjællandske selskab SEAS-NVE nedskrevet sine aktiviteter med 433 millioner kroner. Det skriver Børsen.

- Det er en skandale, at man bruger elkundernes penge på dette. Det er helt tydeligt et forretningsområde, man ikke har forstand på, siger Steen Volander til Børsen. Han er formand for Foreningen for Slutbrugere af Energi, der tæller landets største elkunder.

Brancheforeningen Dansk Energi understreger overfor Børsen, at elkundernes regning ikke skrues i vejret på grund af milliardtabene, da der er vandtætte skotter mellem elselskabernes bredbåndsforretning og elforretning. Men da mange elkunder er andelshavere i deres elselskab, bliver de alligevel berørt af tabene.


Læs også:
ELROs Skyline går konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125