23948sdkhjf

Stigende modstand mod kæmpevindmøller på land

Protestgrupper mod kæmpevindmøller på land opstår over alt i landet. I Syd- og Sønderjylland har 38 protestgrupper nu meldt sig ind i paraplyorganisationen ”Landsforeningen naboer til Kæmpevindmøller.”
Tirsdag aften blev der i byen Stepping i Koldingkommune afholdt protestmøde under overskriften ”Besat af vind.” Protestmødet var ifølge TVSyd en reaktion på, at det med indsigelser, læserbreve og underskriftindsamlinger ikke er lykkedes at overbevise Koldings kommunalpolitikere om, at fremtidens møller hører til på havet.

- Vores lokalpolitikere får en særlig invitation til mødet, og vi håber, at det kan åbne deres øjne og ører for konsekvenserne af deres beslutning. I bedste fald tager de den kommunale vindmølleplan op igen og beslutter at skrotte den. Det vil de høste den dybeste respekt for, sagde Povl Kristensen, talsmand for Frørupgruppen, til TVSyd forud for mødet. Frørupgruppen havde sammen med protestgrupperne Taps og Farris arrangeret mødet.

En af aftenens debatører var Jan Williams, som mener, at man kun skal lave vindmølleparker til havs på grund af støjgener.

- Det er dybt kritisk, at industrielle vindmøller må støje med 44 dB døgnet rundt i områder, hvor andre støjkilder er underlagt langt lavere grænser, siger han til TVSyd.

Stor interesse
I følge Jydske Vestkysten var der stor interesse fra de mange tilhørere fra hele kommunen, som er bekymrede for naboskabet, hvis byrådets plan for opsætning af kæmpevindmøller bliver vedtaget.

- Vi håber, at I også bliver optaget af sagen, sådan som vi er. For så længe møllerne ikke står der endnu, er det ikke for sent, lød det til tilhørerne, da Povl Kristensen fra arrangørgruppen bød velkommen. Det skriver Jydske Vestkysten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093