23948sdkhjf

European Energy i sit største frasalg til dato

European Energy har netop indgået en aftale om salget af tre vindmølleparker i Litauen. Det er virksomhedens største frasalg til dato.

Parkerne er under opførelse og består samlet set af 34 GE 158-5,5 MW HH møller og har en kapacitet på 185,5 MW. 

Det er European Energys datterselskab EE Lithuania Emerald, der har solgt vindmølleparkene til en unavngiven litauisk køber.

- Selvom vi først for nylig er kommet ind på det litauiske marked, viser dette salg af en så stor vindportefølje til en europæisk fondsforvalter for vedvarende energi, at vi er førende inden for udvikling og konstruktion af avancerede vind- og solparker, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy.

Vindmølleparkerne er placeret i kommunerne Anykščiai, Jonava og Rokiškis.

Fortsætter i Baltikum

European Energy har været i Litauen siden 2018 og vil bygge for 300 MW vindkraftkapacitet i Litauen i 2022. Det svarer til mere end halvdelen af den samlede vindkraftkapacitet, som Litauen havde i 2020. European Energy har yderligere 600 MW energikapacitet i udviklingspipeline.

På trods af, at vi har solgt en stor vindportefølje, kommer vi stadigvæk til at foretage flere investeringer i Litauen og udvider vores aktiviteter i landet samt de omkringliggende baltiske lande.

Salget vil bidrage positivt til European Energys finansielle stilling. Udsigterne for European Energy regnskab forbliver de samme som tidligere annonceret med 595 mio. kroner Ebitda og 372 mio. kroner resultat før skat.

Lukning af aftalen forventes at finde sted i slutningen af november 2021.

European Energy havde DNB Markets som finansiel og PPA-rådgiver på aftalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078