23948sdkhjf

Dansk vindvirksomhed i millionaftale: Skal levere udstyr til spritny tårnfabrik

Vindvirksomheden Enabl A/S har indgået en aftale med Century Huaxin Wind Energy med base i Taichung i Taiwan. 

Century Huaxin Wind Energy har købt tre produktionslinjer, hvor Enabl leverer alt produktionsudstyret fra stålpladen er valset, til tårnet er klar til overfladebehandling. 

Produktionsudstyret kan producere tårne op til 10 meter i diameter og sektionsvægte op til 400 tons.

- Vi er meget glade for ordren, der i høj grad er en blåstempling af os og vores teknologi. I kraft af at vi nu er en del af Enabl, kan vi løfte ordrer af denne størrelse. Vi er lokalt til stede på Taiwan og kan supportere med installation og service både online og ved fysisk tilstedeværelse. Det er det andet projekt, vi leverer til Taiwan, og vi er valgt på grund af vores track record på offshore vindmølletårne, siger Torben Blaaholm, Sales Director, Tower and Monopile, Enabl i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem parterne har en værdi af et større tocifret millionbeløb i euro.

Ny fabrik til vindmølletårne

Century Huaxin Wind Energy bygger en komplet ny fabrik til produktion af offshore vindmølletårne. 

Virksomheden har købt det fulde set-up inklusiv automatiseret svejseportal med fire svejsehoveder hos Enabl.  Robotteknologi er en del af projektet, så der er en høj grad af automatisering involveret.

Projektgruppen bag aftalen er startet op og detailplanlægningen er gået i gang.

- Maskinerne vil være en kombination af allerede velkendt udstyr samt nyudviklet udstyr produceret i Europa, siger Torben Blaaholm.

Installationen er planlagt til Q2 2022, og idriftsættelse er planlagt til sidst på sommeren 2022

Kraftig opmanding som følge af vækst

Enabl oplever en betydelig vækst inden for alle forretningsområder globalt. For at imødekomme denne vækst ansætter virksomheden nye medarbejdere over hele verden.

- Vi opmander kraftigt, og efterspørgslen fortsætter i de kommende år. Vi har stort fokus på  udviklingen af vores produkter for at fastholde vores position i markedet. Dette og kommende projekter vil give os en stærk repræsentation inden for Tower & Monopile i de kommende år, siger Torben Blaaholm.

Om Enabl A/S

Fra 1. marts 2021 er de fire specialiserede ingeniør- og vidensvirksomheder Sonne A/S, Biir A/S, Blaaholm A/S og Eltronic Wind Solutions A/S gået sammen under navnet Enabl A/S som en ny global aktør i vindindustrien.

Enabl er en del af Eltronic Group.

Pr. 1. november 2021 træder den juriske del af fusionen i kraft.

Kilde: Enabl

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141