23948sdkhjf

Bioethanol til benzinpris

Nyt bioraffinaderi kan fabrikere bioethanol til benzinpris – uden tilskud fra det offentlige.
Takket være salg af biproduktet melasse til biogasproduktion vil konsortiet bag et nyt bioraffinaderi ved Holstebro kunne producere bioethanol til konkurrencedygtig pris. Det skriver Ingeniøren.

Maabjerg Energy Concept, der blandt andre inkluderer Dong Energy og Novozymes, konkluderer ifølge Ingeniøren i en midtvejsrapport, at sammenlægning af et fuldskala-bioethanol-anlæg med et eksisterende biogasanlæg, et kraft-varme-værk og et nyt affaldsbehandlingsanlæg kan gøre underværker for økonomien i produktionen af andengenerations bioethanol på halm.

- Vi regner med, at anlægget kan producere bioethanol på halm til substitutionsprisen for benzin, som svarer til 4,62 kroner pr. liter benzin. Så med dette anlægskoncept kan vi altså nu konkurrere med almindelig benzin, siger bestyrelsesformand Jørgen Udby til Ingeniøren.

Lige nu mangler der dog et marked for andengenerations bioethanol, fordi man i dag primært blander importeret førstegenerations bioethanol i benzin. Det er en problematik Maabjerg Energy Concept for nyligt har påpeget over for klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Læs også:
Vestjysk bioraffinaderi nærmere realisering
Novozymes partner i energiprojekt
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484