23948sdkhjf

Aarhus får nye, intelligente varmemålere

Aarhusianske husstande får et af verdens mest avancerede systemer til fjernaflæsning af varmeforbrug.
AffaldVarme Aarhus har besluttet at udskifte alle varmemålere med nye, intelligente målere.

Forsyningsvirksomheden, der leverer fjernvarme til mere end 90 % af Aarhus Kommunes indbyggere med fjernvarme - svarende til ca. 51.000 målere - har indgået kontrakt med Kamstrup om levering af de første 13.300 målere og et komplet system til automatisk aflæsning af forbrugsdata. Kamstrup kommer til at stå for installationen og den efterfølgende drift af målerne.

De nye intelligente varmemålere indberetter automatisk varmeforbruget og erstatter dermed den årlige selvaflæsning hos de enkelte husstande. De aarhusianske borgere vil opleve flere fordele ved de nye målere og får blandt andet mulighed for at følge deres varmeforbrug time for time. Det skal være med til at øge bevidstheden om husstandens energiforbrug.

- Investeringen i de nye varmemålere betyder, at vi kan tilbyde vores kunder at få en detaljeret oversigt over deres forbrug, og vi håber, at det vil øge opmærksomheden på forbrugsmønstret i husstanden. Derudover forventer vi en generel forbedring i varmeøkonomien. Og med lækageovervågning som en del af systemet, vil vi kunne reducere vandtabet og øge driftssikkerheden, udtaler Varmechef Elsebeth Arendt fra AffaldVarme Aarhus.

AffaldVarme Aarhus opnår samtidig en væsentlig effektivisering af det administrative arbejde og slipper for omkostningerne ved forkerte og manglende indberetninger.

Med i superligaen
Teknikken bag den automatiske indberetning er udviklet af Kamstrup selv og bygger på en europæisk standard. En radiosender i måleren overfører data, når den bliver adspurgt af hovedcomputeren hos forsyningsselskabet. Overførslen tager ganske kort tid og er helt uden gener for kunden.

- Vi er stolte af at kunne levere et af verdens mest avancerede fjernaflæsningssystemer, der udover administrative fordele også bidrager til energieffektivisering, siger Salgschef Per Trøjbo fra Kamstrup.

- Vi har solgt over tre millioner varmemålere til hele verden og har mange års erfaring med fjernaflæsningssystemer, derfor får AffaldVarme Aarhus en yderst robust og gennemtestet løsning , tilføjer salgschefen.

Det færdige system bliver et af verdens største fjernaflæsningssystemer, og AffaldVarme Aarhus indtræder dermed i superligaen af fjernvarmeværker.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11