23948sdkhjf

Energiklyngen i Frederica knopskyder med 24.600 kvadratmeter

Drømmen om at skabe en grøn energi-klynge i Kanalbyen i Fredericia får nu form med et projekt navngivet ” Base of Energy”, et erhvervsbyggeri på 24.600 kvm kontorareal og med 1.600 arbejdspladser.

Det skriver Business Fredericia, som sammen med byudviklingsselskabet Kanalbyen og AP Ejendomme har udarbejdet projektet. 

Visionen er at samtænke og tiltrække virksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner, der beskæftiger sig med energi. Med bagmændenes egne ord ønsker man at facilitere den nødvendige vidensdeling, vidensformidling, matchmaking, kompetenceudvikling og iværksætteri indenfor grøn energi.

Energy Cluster Denmark af er en af de nationale aktører, der allerede har fået øjnene op for Kanalbyen Fredericia, og i dag har kontor i det nærliggende Port House. Her ser man positivt på projekt Base of Energy, fortæller CEO Glenda Napier:

- At samle 1600 energi-arbejdspladser og skabe rum for innovation på kryds og tværs af faggrupper kan få en afgørende betydning for innovationen i Danmarks samlede grønne omstilling i energisektoren. Vi glæder os til at følge projektet, siger hun.

Fakta: Base of Energy 

- 24.600 kvm kontorareal 
- 1.600 arbejdspladser 
- Parkeringshus med 400-500 parkeringspladser 
- DGNB Guld-certificering (forvente)

Den planlagte placering i Kanalbyen ud til Lillebælt betegnes som en udvikling af Fredericia med respekt for det eksisterende.

Området er allerede i dag i fuld gang med omdannelse fra industri til en moderne havneby, og det er intentionen at skabe et område, der både formidler historien, samt udnytter den meget attraktive placering området har.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094