23948sdkhjf

Skanderborg skal prydes med solceller

Miljøbevidst udvalgsformand har noteret sig, at der er god økonomi i solceller. Derfor vil han nu have solceller på alle kommunale bygninger i Skanderborg.
Det går stærkt med udviklingen på solcelleområdet, og det bliver stadig mere rentabelt at investere i de sorte plader. Det faktum har fået formanden for Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune, Claus Leick, til at bede de kommunale embedsmænd regne på, hvilke muligheder der er for at bygge solcelleanlæg på alle byens kommunale bygninger. Det skriver Stiften.dk.

Ifølge Stiften.dk mener Claus Leick, at der for de enkelte institutioner vil være god økonomi i at sætte solceller på tagene. Og de første beregninger fra embedsmændene viser da også, en tilbagebetalingstid på 12-13 år, hvorefter pengene vil gå direkte i skole- eller børnehavekassen.

- Der er ingen tvivl om, at det er en god forretning. Jeg håber, vi kan finde en model, der kan gøre det nemt for institutionerne at investere og måske lade kommunen stå for låntagningen, siger Claus Leick til Stiften.dk.

Han håber, at solcellerne mange steder kan producere 50 til 75 procent af energibehovet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098