23948sdkhjf

Ørsted sælger en halv havvindmøllepark i milliardhandel

Ørsted sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 3 Havvindmøllepark til den grønne kapitalfond Glennmont Partners.

Den forventede salgspris lyder på 9 milliarder kroner.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse

Havvindmølleparken forventes at få en kapacitet på 900 MW og bliver efter planen sat i drift i 2025, forudsat at Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning, hvilket forventes at ske inden udgangen af 2021.

Det er første gang, at Ørsted underskriver en aftale om et delvist frasalg til en institutionel investor, før der træffes endelig investeringsbeslutning.

Drift og vedligehold i 20 år

Som en del af aftalen vil Ørsted være ansvarlig for alle dele af EPC-kontrakten, udføre drifts- og vedligeholdelsesydelser i 20 år samt afsætte den strøm, som Borkum Riffgrund 3 producerer, og de deraf følgende grønne certifikater.

Ørsted har lavet en 20-årig aftageraftale, der i 15 år giver Glennmont en kombination af fast pris og pris inden for et aftalt interval for størstedelen af Glennmonts andel af strømmen, mens nogle delmængder forbliver eksponeret mod markedsprisen på elektricitet.

Fakta om Borkum Riffgrund 3

  • Borkum Riffgrund 3 får en samlet eksportkapacitet på 900 MW og kommer til at ligge i den tyske del af Nordsøen tæt på Ørsteds eksisterende havvindmølleparker Borkum Riffgrund 1 og Borkum Riffgrund 2.
  • De havvindmøller, der skal producere strøm på Borkum Riffgrund 3, har en kapacitet på 11 MW, en rotordiameter på 200 m og leveres af Siemens Gamesa.
  • Havvindmølleparken forventes at blive idriftsat i 2025, forudsat Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning.
  • På de tyske havvindauktioner i 2017 og 2018 blev Ørsted tildelt retten til at opføre de tre havvindprojekter, der i dag er kendt under fællesnavnet Borkum Riffgrund 3, med bud på EUR 0 pr. MWh. Det kunne lade sig gøre på grund af en række omkostningsreduktioner, herunder installation af næste generations vindmølleteknologi, samt gunstige forhold på sitet, høje vindhastigheder og forventede indtægtsstabiliserende elkøbsaftaler med industrikunder.
  • Ørsted er den førende udvikler af havvind i Tyskland med ca. 1,35 GW i produktion (Gode Wind 1 & 2, Borkum Riffgrund 1 & 2) og ca. 1,1 GW under opførelse (Borkum Riffgrund 3 og Gode Wind 3).

Kilde: Ørsted

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172