23948sdkhjf

Dansk-engelsk ingeniørvirksomhed skal designe fundamenter til gigantisk offshore-projekt

Virksomheden Wood Thilsted har vundet kontrakten på levering af designet af fundamenter til East Anglia Hub havmølleparken på Englands østkyst. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

East Anglia Hub udgøres af havmølleparkerne East Anglia One North, Two and Three og vil i alt producere 3,1 GW og dermed være blandt verdens absolut største havvindmølleparker.

Kontrakten er tildelt af ScottishPower Renewables og inkluderer geoteknisk tolkning og strukturelt design af offshore fundamenter til mere end 200 Siemens Gamesa 14+MW havvindmøller, der skal stå på vanddybder større end 50 meter. Installationen af East Anglia Hub forventes at begynde i 2023 med færdiggørelse i2026.

Projektdirektøren for East Anglia Hub, Ross Ovens, har udtalt:

- Wood Thilsteds ekspertise er afgørende for, at vi kan levere de sikreste og mest optimale fundamenter til dette enormt betydningsfulde projekt. Design har en stor betydning for omkostningerne, sikkerheden og installationen, så at samarbejde med et internationalt team med rette erfaringsniveau - i dette tilfælde med den nyeste generation af møller - er yderst vigtigt for den fremtidige succes af East Anglia Hub.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11