23948sdkhjf

Nyt fjernvarmeselskab ser dagens lys: Vil etablere varmeværk i midtjysk landsby

I gruppe borgere har fornyligt stiftet andelsselskabet Ølholm Fællesvarme. I det regi skal der udrulles fjernvarme til landsbyen Ølholms 300 husstande og bygges et nyt varmeværk.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

I dag får indbyggerne i Ølholm varmen fra individuelle løsninger som oliefyr, gasfyr og varmepumper. I fremtiden skulle de gerne skiftes ud med en stor varmepumpe, en elkedel og en akkumuleringstank.

Og eventuelt overskudsvarme fra den nye fabrik i byen Nordic Gluten Free Bakery.

- Der er flere muligheder, og det har vi ikke lagt os fast på. I første omgang har vi fået lavet en screening over, om det kan betale sig at gå videre med - og det kan det, siger Kurt Nyborg Jørgensen, som er medlem både af bestyrelsen i det nye selskab samt lokalrådet.

Der er endnu lang vej endnu før den kollektive varme holder sit indtog i Ølholm. Det kræver blandt andet en tilslutning på 70-75 procent af byens husstande, før det er økonomisk rentabelt. Derudover mangler der beregninger på, hvad varmeprisen bliver for en enkelt husstand.

Ølholm Fællesvarme afholder borgermøde i Ølholm Forsamlingshus 26. oktober, hvor det er muligt at spørge ind til projektet. På det tidspunkt forventes der også at være beregninger på plads.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078