23948sdkhjf

Norlys på opkøb hos Verdo

Verdo og Norlys har indgået en betinget aftale om overtagelse af Verdo Tele, der ejer fibernettet i Randers og Hobro. 

Verdo har gennem en årrække etableret fibernet til godt 26.000 adresser i Randers og Hobro. Norlys ejer allerede i dag 25 procent af Verdos fibernet, og de to parter varetager driften i fællesskab.  

Nu er Verdo altså ude af Verdo Tele.

- Vi har ydet et stort bidrag til digitaliseringen af Randers og Hobro ved at etablere fibernet. I de kommende år vil fibernettet blive yderligere udbygget af færre aktører, og her vil Norlys være en af de største. Vores fokus er at bidrage til den grønne omstilling gennem forsyning, udvikling af energianlæg, handel med brændsler og teknisk infrastruktur. Derfor er det nu et godt tidspunkt for os at fremtidssikre fibernettet ved at sælge det til Norlys, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo.  

Fra mindre til betydeligt

Salget betyder, at fibernettet går fra at være et mindre forretningsområde i Verdo til at supplere et allerede væsentligt område hos Norlys.  

- Vi ser et meget stærkt strategisk match, da fibernettet i Randers og Hobro ligger i naturlig forlængelse af vores eget fibernet, og begge byer er en del af vores forsyningsområde på el-nettet. Derfor er det et helt naturligt skridt, at vi nu også kan overtage det fulde ejerskab af fibernettet i området, siger Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand i Norlys Tele og fortsætter:

- Vi har gennem de seneste 15 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og vestjyske, og i dag har flere end 85% af vores 735.000 andelshavere adgang til fibernet. Som den største aktør på området vil vores ejerskab af fibernettet i området sikre synergier og en fortsat styrkelse af driften og udviklingen af nettet.

1 million adresser

Som ejer af Danmarks største fibernet har Norlys en ambition om at nå 1 million fiberadresser inden udgangen af 2023.  

- Vi har en ambitiøs plan for udbygningen af vores fibernet, og aftalen med Verdo understøtter den positive udvikling, som bidrager til, at Danmark fortsat er foregangsland, når det kommer til digitalisering. Samtidig er det gode samarbejde mellem os og Verdo med til at skabe tryghed for de medarbejdere, som følger med og fortsætter hos Norlys, da medarbejderne allerede i dag løser opgaverne i fællesskab, siger Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele.     

Verdo har i 2021 indgået en aftale med OpenNet om at åbne fibernettet for flere indholdsaktører, og den aftale fortsætter uagtet det ventede ejerskifte. 

Aftalen om overdragelse mellem Norlys og Verdo er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125