23948sdkhjf

Nu kobles kæmpe solcellepark på elnettet

Det er Danmarks og Nordeuropas hidtil største solcellepark, der åbner, når parken kobles til det danske elnet i de kommende dage.

Med sine 207 megawatt skal solcelleparken ved Holstebro bidrage til klimaomstillingen og sikre mere vedvarende energi i det danske elnet.

Bag parken står Heartland, der har etableret den uden statslig støtte. Virksomheder som Bestseller, Normal og Nemlig.com vil med køb af strøm fra parken være med til at dække deres strømforbrug med grøn energi.

Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 207 megawatt og kan producere grøn energi svarende til 130.000 danskeres årlige strømforbrug.

Det oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

Det er Heartland og Lise Kaae, der er direktør i Heartland, glæder sig over, at anlægget nu er klar til at blive indviet og taget i brug:

- Det er en markant milepæl, der bidrager meget konkret til en grøn omstilling. Vi har nogle særlige muligheder for at investere langsigtet og i løsninger, der kan gøre en forskel. Vi er stolte over, at vores solcelleanlæg nu kan åbne og blive koblet på elnettet, så endnu flere danskere og virksomheder kan aftage grøn, vedvarende energi, siger hun.

Etableringen af Nordeuropas største solcelleanlæg har været i gang i det seneste halvandet år, og danske Better Energy har været med til at opføre energiparken.

FAKTA: Solcelleparken

  • Den nye solcellepark er placeret ved Bur, som ligger lige udenfor Holstebro.
  • Anlægget er 222 hektar stort, hvilket svarer til mere end 300 fodboldbaner.
  • I alt opnår anlægget en kapacitet på 207 megawatt og kan producere grøn energi svarende til det elforbrug, 130.000 danske forbrugere normalt har på et år.
  • Solcelleanlægget er ejet af Heartland og opført af Better Energy.
  • Solcelleanlægget er etableret, så det tager hensyn til dyre- og planteliv i området. Markerne omlægges bl.a. til økologi, vil blive vildt beplantet med frø fra lokal Holstebro-producent og får vil græsse på hele arealet.
  • En række danske virksomheder vil dække dele af deres energibehov med køb af strøm fra anlægget. Bl.a. Bestseller, Normal og Nemlig.com.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094