23948sdkhjf

HedeDanmark køber sig ind biogasselskab

For halvandet år siden etablerede Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering selskabet DBC Invest under Danish Bio Commodities og i samme forbindelse præsenterede parterne et investeringstilsagn på 215 millioner kr. i danske biogasanlæg.

Nu udvides såvel ejerkredsen som kapitalgrundlaget.

Hedeselskabet og herunder HedeDanmark A/S bliver således 10 procent aktionær i både Danish Bio Commodities og DBC Invest via en rettet emission i begge selskaber.

- Vi er glade for at byde Hedeselskabet velkommen i ejerkredsen. I det seneste år har vi set kraftige prisstigninger på råvarer, og fremskaffelse af de rigtige biomasser til konkurrencedygtige priser vil være et vigtigt område for DBC i de kommende år. Vi forventer, at samarbejdet med Hedeselskabet vil styrke os væsentligt på dette område, siger Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Solid kapitaltilførsel

Samtidig med at der bydes velkommen til en ny aktionær, tegner Jysk Energi og Vestjyllands Andel ny kapital i de to DBC-selskaber, så kapitalgrundlaget samlet set styrkes med et solidt tocifret millionbeløb.

Sammen med den nye aktionær skal kapitaltilførslen bidrage til en videreudvikling af DBC’s forretningsområder og samtidig styrke de serviceydelser, som DBC yder til biogasanlæggene.

- I DBC er vi rigtig glade for at kunne tilføje Hedeselskabet til ejerkredsen i Danish Bio Commodities og DBC Invest. Vi ser det som endnu en understregning af, at DBC-selskaberne samlet er en væsentlig og stærk aktør i det danske biogasmarked, der tilbyder et unikt samlet værditilbud af service og rådgivningsydelser til danske biogasanlæg. Jeg håber, at styrkelsen af ejerkredsen vil få endnu flere biogasanlæg til at søge samarbejde med DBC, siger Niels Brøndsted, CFO i Jysk Energi.

DBC Invest har indtil videre investeret i Grauballegaard Biogas, Sindal Biogas, Sønderjysk Biogas samt Outrup Biogas.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078