23948sdkhjf

Ørsted indgår langsigtet elkøbsaftale om 100 MW

Den tyske fødevareforhandler REWE Group har underskrevet en tiårig elkøbsaftale med Ørsted om at købe 100 MW grøn elektricitet fra Ørsteds havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3, der forventes at blive idriftsat i 2025.

Elkøbsaftalen med Ørsted skal administreres af EHA Energie-Handels-Gesellschaft, REWE Groups energihandelsben.

- Ved at underskrive elkøbsaftalen for den nye vindmøllepark fremmer REWE Group direkte den udvidede brug af vedvarende energi, tager et procesansvar og spiller en endnu mere aktiv rolle i energiomstillingen, siger Jan-Oliver Heidrich, administrerende direktør i EHA. 

Hos Ørsted roser Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa, REWE Group for at støtte omstillingen fra fossil energi til vedvarende energi:

- Der er et akut behov for, at man i hele verden omstiller sig til vedvarende energi for at reducere CO2-udledningen. For at lykkes med denne omstilling kræver det, at regeringer, energiselskaber og erhvervskunder skrider til handling. REWE Group har en lang tradition for at købe bæredygtig strøm, og ved at købe strøm fra Borkum Riffgrund 3 støtter de udbygningen af ny, billig vedvarende energi i industriel skala, siger Rasmus Errboe. 

 Største aftale

Siden 2008 har REWE Group købt strøm fra vedvarende energikilder, og aftalen med Ørsted er REWE Groups hidtil største aftageraftale om vedvarende energi. REWE Group bliver dermed den første tyske fødevareforhandler, der køber strøm fra en havvindmøllepark i Nordsøen.

De 100 MW grøn strøm fra Borkum Riffgrund 3 svarer til 1.500 REWE-butikkers forbrug.

- Det er vores mål at være klimaneutrale i 2040, siger Lionel Souque, administrerende direktør i REWE Group og tilføjer:

- Det er selvfølgelig et ambitiøst mål. Men det er også et mål, vi kommer til at nå. Vi skal nå det, for energi spiller en strategisk rolle i vores forretning: Vi er en pioner inden for grøn strøm i den tyske fødevarebranche. Siden 2008 har vores butikker udelukkende brugt strøm produceret på vedvarende energi. Havvind har et enormt potentiale. Ved at bruge den første grønne strøm fra Nordsøen tager vi endnu et skridt hen mod klimaneutralitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11