23948sdkhjf

Bravida vinder stor ordre på forsyningsanlæg på supersygehus

Bravida Danmark har netop sat pen på papir og indgået aftale med Region Syddanmark. Kontrakten omfatter levering, etablering og drift af den samlede 10kV infrastruktur på det nye Odense Universitetshospital i en forbrugsfinansieret model, oplyser teknikentreprenøren i en pressemeddelelse.

Bravida starter projekteringen af forsyningsanlægget i fjerde kvartal af 2021, mens etablering af den store infrastrukturopgave påbegyndes til januar og forventes klar til drift i april 2023.

- Det er en stor og spændende opgave, der ligger foran os, og jeg glæder mig meget over, at det er os, der skal sørge for den samlede infrastruktur på projektet. Vi har både rigtig god erfaring med sygehusbyggerier, og også med at etablere 10 kV-anlæg samt drive og vedligeholde højspændingsanlæg, og vi er dermed godt rustet til opgaven, siger Ole Høgh, regionsdirektør i Bravida Danmark region Infrastruktur i en pressemeddelelse.

Skal forsyne 35 transformere

Koblingsstationen skal forsyne de i alt 35 stk. 10 kV transformere, der igen skal levere lavspændingsforsyning til alle bygningsafsnit i det i alt 260.000 m2 store byggeri, og det hele bindes sammen af fiberforbindelser for kommunikation og 10 kV kabler.

De fleste af Bravidas kompetencer kommer i spil i forbindelse med byggeriet af koblingsstationen, der udover 10 kV koblingsanlægget indeholder køl, ventilation, VVS, elinstallationer, belysningsanlæg, nødbelysningsanlæg, datainstallationer, AIA, ADK, videoovervågning, ABA, BMS samt lynbeskyttelsesanlæg på taget.

Kontrakten indeholder desuden finansiering og efterfølgende drift i en 12,5 årig periode, der udover fuld forsyning i årene blandt andet indebærer eftersyn og døgnvagt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094