23948sdkhjf

Underleverandører beskylder vindmølleproducenter for at vælge pris over bæredygtighed

Vindmøller er lig grøn strøm, men ifølge tårnproducenterne Valmont SM og Welcon, er det ikke altid, at producenter som Siemens Gamesa og Vestas vælger den grønne løsning i produktionen af vindmøller. Det skriver Finans.dk.

Helt konkret kan de to tårnproducenter konstatere, at masser af vindmølletårne importeres fra Asien, og dermed skal transporteres den halve klode rundt.

- Det er tankevækkende, at vi i denne grønne industri handler på den måde, som vi gør, siger administrerende direktør hos Valmont SM, Jens Holk Nielsen, til Finans.dk.

I et konkret eksempel, hvor Valmont SM tabte en ordre til Siemens Gamesa til en kinesisk producent i 2018, har tårnproducenten udregnet, at alene transporten af ét tårn fra Kina udleder samme mængde CO2 som produktionen af 10-50 tårne i Danmark.

Aktieanalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, har dog en god forklaring på, hvorfor vindmølleproducenterne vælger at købe kinesiske tårne på trods af miljøbelastningen.

- Det kan kun være fordi, man er presset indtjeningsmæssigt, at man gør det, det er bestemt ikke noget der pynter på virksomhedernes bæredygtige aftryk, siger Jacob Pedersen til Finans.dk.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13274437/underleverandoerer-kritiserer-vestas-og-oersted-for-at-sejle-tonstunge-vindmoelletaarne-med-skib-fra-asien-til-europa/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062