23948sdkhjf

Naboer til vindmøller får million

Der er penge i vindmøller – også for naboerne. I Nordjylland får naboer til vindmøller en million som engangsbeløb og efterfølgende 100.000 kroner om året.
Selvom vindmøller producerer ren energi er det ikke alle, der er lige begejstrede for de enorme søjler. Mange vindmølleprojekter bliver mødt med massiv modstand fra naboerne. Med en donation på en million kroner efterfulgt af yderlige 100.000 kroner hvert eneste år forsøger et vindmøllefirma og tre lodsejere fra Nordjylland nu at komme modstanden i forkøbet.

- Vi vil gerne være på god fod med lokalsamfundet, når der bliver sat store vindmøller op på vores jord, forklarer en af de tre lodsejere, Bjarke Bjerg til P4 Nordjylland.
Millionen er et engangsbeløb til lokalt foreningsarbejde. Og de 100.000 skal gå til samme formål.

Ideén til kompensationen kom fra lodsejerne selv, og Bjarke Bjerg er ked af, at nogle naboer opfatter det som et forsøg på at købe sig til deres velvilje.

- Sådan kan man jo udlægge det og det er der også nogle politikere, der allerede har gjort. Men det oprigtigt ikke det, der er tiltænkt fra vores side af. Det er ment som et tilbud, og jeg tror også, at de fleste opfatter det sådan. Men man kan jo altid misforstå tingene, siger Bjarke Bjerg

Millionen og det årlige beløb betales af Dansk Vindenergi og lodsejerne, på hvis jord vindmøllerne skal stå. Møllerne er fra producenten Siemens Wind Power.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11