23948sdkhjf

Grøn omstilling svulmer i bugnende Cowi-ordrebog

Ordrebogen bliver stadigt mere grøn hos Cowi, og den udvikling skal også fortsætte i fremtiden.

Det har adm. direktør Lars-Peter Søbye proklameret før. Men da Liciationen (Energy Supplys søstermedie, red.) fanger ham over telefonen, efter Cowi torsdag præsenterede halvårsregnskab med en ordrefremgang på 1 mia. kr. eller 20 pct., har direktøren tal at bakke op med.

- Det er sådan, at hvis jeg kigger på omsætningen, vi havde i vores første halvår, og sammenligner med omsætningen i første halvår 2020, så er ordreindtaget af projekter inden for grøn omstilling større nu, siger Lars-Peter Søbye.

- Blandt de 50 største projekter var det i 2020 40 pct. af omsætningen, som kom fra projekter, som har med grøn omstilling at gøre. I år på halvåret er vi oppe på over 50 pct, lyder det.

- Så når jeg siger, at jeg forventer, at en større del af vores vækst i fremtiden vil komme fra grøn omstilling og fra energisiden, kan jeg allerede nu bevise, at det går den retning.

Blandt grønne projekter kan nævnes, at Cowi eksempelvis assisterer Energinet i forundersøgelser for de planlagte havvindmølleparker Thor og Hesselø, samt at Cowi deltager i samarbejder om etablering af power to X-anlæg i industriel skala flere steder i landet, blandt andet i Trekantområdet samt i Nordsøen som del af regeringens planlagte energi-ø.

Forventningen er, at andelen af grønne projekter fortsætter med at stige i år, og det er da også det erklærede mål hos Cowi, at andelen skal blive ved at stige år for år, fortæller den adm. direktør.

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094