23948sdkhjf

Energistyrelsen åbner to puljer til forsøgsmøller

Energistyrelsen åbner den 1. september 2021 for to nye puljer til støtte af forsøgsvindmøller.

Puljerne skal medvirke til at sikre den danske vindkraftbranches konkurrencedygtighed til gavn for danske arbejdspladser, eksport og klimaet.

Puljerne etableres henholdsvis inden for og uden for de to nationale testcentre for store vindmøller ved Østerild og Høvsøre.

Der er fastsat følgende størrelser for de to puljer:

1. Puljen for forsøgsvindmøller, der etableres inden for de national testcentre: 50 MW
2. Puljen for forsøgsvindmøller, der etableres uden for de to nationale testecentre: 30 MW

Om pristillæg og puljernes størrelser

Forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre, der opnår tilsagn, modtager 1,97 øre/kWh. Det svarer til det højeste pristillæg blandt de vindende tilbud i det teknologineutrale udbud 2019.

Forsøgsvindmøller uden for de nationale testcentre, der opnår tilsagn, modtager 1,54 øre/kWh, hvilket svarer til det produktionsvægtede gennemsnit af pristillæggene blandt de vindende tilbud i det teknologineutrale udbud 2019.

Pristillæg efter puljen for forsøgsvindmøller, inden for de to nationale testcentre, ydes i en periode på 3 år fra nettilslutning, mens pristillæg efter puljen for forsøgsvindmøller uden forde to nationale testcentre ydes i en periode på 20 år fra nettilslutningstidspunktet.

For begge puljer gælder det, at afgørelse om tilsagn om pristillæg foregår i den rækkefølge, som Energistyrelsen modtager fyldestgørende ansøgninger i - med seneste ansøgning den 22. november 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094