23948sdkhjf

Mest driftssikre vinter i mands minde

Assens Fjernvarme har i denne vinter oplevet færre driftsstop og funktionsfejl på kraftvarmeværkets produktionsanlæg end nogensinde.
Dokumentation, intern optimering af vedligeholdelsesprocesser og et effektivt serviceberedskab fra bl.a. DCB indgår ifølge kraftvarmeværket som vigtige forudsætninger for den høje driftssikkerhed.

Produktionsleder hos Assens Fjernvarme, Jens Ole Knudsen, fortæller, at en systematisk tilgang til vedligehold har været altafgørende for at minimere fejl og sikre den kontinuerlige forsyning til værkets 3000 brugere.

- Vi dokumenterer alle væsentlige driftsforstyrrelser og vedligeholdelsesaktiviteter på anlægget for at forhindre gentagelse af fejl og alarmer. Desuden mødes vi regel-mæssigt med DCB for at drøfte mulige modificeringer af f.eks. kabelføring, styring og kranernes eltaljer. Den systematiske tilgang har givet rigtig gode resultater, denne vinter er den mest driftssikre i mands minde, siger Jens Ole Knudsen.

Han fortæller, at systemet hele tiden er under revision for at optimere det daglige vedligehold, de lovpligtige eftersyn og reaktionen på fejl i driften.

- I samarbejde med DCB har vi styrket vores egne kompetencer, sådan at vi selv kan løse mange af driftsfejlene. Opstår der til gengæld akutte situationer, hvor vi har behov for specialistassistance, tilkalder vi DCB, som løser problemerne, enten online eller på selve værket. Dette foregår ofte i samarbejde med vores egne medarbejdere, siger produktionslederen.

I akutte situationer betyder nærhed og hurtig reaktionstid meget for leveringen af varme til Assens Fjernvarmes brugere.

- Det har stor betydning for os, især i den kolde vintertid, at DCB har en kort responstid, uanset tidspunkt på døgnet. De har ansat en lokal montør, som er blevet dus med vores anlæg og kan reagere hurtigt på alle slags fejl, elektriske, mekaniske og hydrauliske. Desuden er det vigtigt, at de har en beholdning af reservedele, der matcher vores behov, og at de kan levere dem til os med kort varsel, siger Jens Ole Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094